KAMERA SİSTEMLERİ
Günümüzde kapalı devre kontrol sistemleri (CCTV) artık gündelik hayatımızın bir parçası haline gelmektedir. Tüm dünyada güvenliğin önemi sürekli artması elektronik güvenlik sistemleri sektörünün gelişmesine yön vermiştir. Kamera güvenlik sistemleri teknolojisindeki gelişmeler sonucunda kamera kayıt cihazları ile gözetim, günümüzde mevcut olan en değerli koruma, güvenlik ve yönetim aracı halini almıştır. Mağazalar hırsızları ve dürüst olmayan çalışanları izlemek, asılsız kaza iddialarına karşı delil toplamak ve birbirinden yüzlerce kilometre uzaklıkta olabilen mağazalarda sergilenen malları gözetim altında tutmak için kamera sistemlerinden yararlanmaktadır. İmalatçılar, hükümetler, hastaneler ve üniversiteler ziyaretçilerin ve çalışanların kimliğini tespit etmek, tehlikeli çalışma bölgelerini izlemek, hırsızlığa karşı korunmak, bina ve park alanlarında güvenliği sağlamak için kamera güvenlik sistemleri kullanmaktadırlar. Teknolojinin mümkün kıldığı ölçüde kamera güvenlik sistemleri için yeni kullanım imkânları da doğmaktadır. Korunma ve güvenlik alanındaki faydaları dikkate değerdir.
Ancak, şunu da akılda tutmak gerekir ki kamera güvenlik sistemleri kendi başlarına bir koruma sağlamazlar. Sistemi kullanan kişiler, sistemin kapasitesi hakkında bilgi sahibi, kullanımda vasıflı olmalı ve kamera sistemine yakalanan görüntü ve olaylara derhal tepki verebilmelidir. Tüm kamera güvenlik sistemlerinde olduğu gibi ürün seçimi kullanıcıların isteklerine göre belirlenmektedir. Sistemi kurmakla yükümlü güvenlik firması ürünler satın alınmadan ve kurulum yapılmadan önce kameraların amaçlarını ve kamera sistemlerinin tesis edileceği ortamları analiz etmelidir. Kullanıcılar ise neyi hedeflediklerini bilmelidirler.
ALARM SİSTEMLERİ:
Yapılan son araştırmalar gösteriyor ki her dört kişiden üçü kendilerini, ailelerini, evlerini ve işyerlerini koruyabilmek için daha fazla bir şeyler yapabileceklerini düşünüyorlar. Ne yazık ki hırsızlık ve soygun sürekli olarak artıyor. Eviniz ve iş yerinizdeki eşyalarınız sigortalı olsa da hırsızlığa karşı caydırıcı tedbirler almak son derce mantıklı ve gerekli görünüyor. Genel kanının aksine sadece pahalı ve müstakil evler değil, bütün evler soyulma riski taşıyor. Evinizi ve iş yerinizi hırsızlığa karşı korumanın en etkili yollarından biri alarm sistemi taktırmanızdır. Böyle bir sistemde malzeme kalitesinin yüksek olması, satış öncesi ve satış sonrası teknik destek hayati bir önem taşır. Bunun yanı sıra sistemin kullanışlı, güvenilir ve profesyonelce tasarımı ve montaj işçiliğinin uzman ve deneyimli teknisyenlerce yapılması büyük önem teşkil eder.
Ev, ofis, fabrika vb. mekânlarda meydana gelebilecek soygun, yangın, gaz kaçağı, su baskını gibi birçok istenmeyen durumu, olay yeni başladığında elektronik algılayıcılarla algılayarak, mekân sahibini ya da ilgili kişileri haberdar eden, aynı zamanda caydırıcı etki yaratan elektronik donanım genel anlamda alarm sistemi olarak tanımlanmaktadır. Bu gibi istenmeyen birçok olaydan başlangıç anından itibaren haberdar olabilmek can ve mal güvenliği açısından son derece önemlidir.
YANGIN iHBAR SİSTEMLERİ:
Ülkemizde önemli yerleşim merkezlerinde meydana gelen yangınlar büyük zararlar vermesine rağmen yangın güvenlik önlemlerine gereken önem verilmemiş ve halkımızın yangına karşı can ve mal güvenliğinin sağlanması için yangın önleyici girişimler şimdiye kadar yeterince belirlenmemiştir. Sanayinin gelişimi, toplu yerleşim alanlarının çoğalması, kişi başına tüketilen enerji miktarının artması, üretim tekniklerindeki yeni gelişmeler ve kullanılmaya başlanan yeni malzemeler, gelecek yıllarda, yangın sebebiyle meydana gelen maddi zararları, can kaybı ve yaralanmaların sayısını arttıracaktır. Gelişmiş ülkelerdeki yangın sayısı ülkemizde meydana gelen yangın sayısından çok daha fazla olmasına rağmen verdiği zarar ülkemizde daha çok olmaktadır.
Yakın geçmişe kadar, yangın denildiğinde hep itfaiye ve itfaiye denildiğinde söndürme akla gelmiştir. İtfaiye dışında yangın önleme, elektronik yangın ihbar sistemleri ve eğitim hep ikinci planda tutulmuştur. Kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge, standart ve kodlardan oluşan mevzuatlar 2002 yılına kadar yeterli değildi. Türkiye Yangından Koruma Vakfı'nın 2002 yılında çıkardığı yönetmelik gereği düzenleyici kurallara bağlanmıştır.
PERSONEL VE GEÇİŞ KONTROL SİSTEMLERİ (PDKS) BİYOMETRİK:
Günümüzde çeşitli güvenliğin sistemleri uygulanmaktadır. Her geçen yılda da ortaya çıkan değişiklikler yeni yeni teknolojilerin doğmasına sebep olmuştur. Güvenlik genel anlamda ihtiyaç durumuna göre değişiklik göstererek çeşitliliğini arttırmıştır.
Gelişen teknoloji ile güvenlik sistemlerinin önemi ortaya çıkmıştır. Genel anlamda personelin giriş ve çıkışlarını sağlamak; personel dışındaki kişilerin giriş çıkışlarını kontrol altına almaktır. Böylece, personelin giriş çıkış zamanını kontrol ve kayıt altına almak, mesai saatlerini hesaplamak ve bölümler arası geçişleri yetkilendirmek gibi birçok işlemi de yapabilme imkânı sağlar. PERSONEL VE GEÇİŞ KONTROL SİSTEMLERİ (PDKS) BİYOMETRİK SİSTEMLER sayesinde çalışan işletmenin verimini arttırarak kapasiteyi üst seviyelere taşımıştır.